فروسیلیس چیست؟
از ترکیب سیلیسیم، آهن و برخی از عناصر دیگر فروسیلیس به وجود میآید. مقدار سیلیسیم موجود در این ترکیب بین ۱۰ تا ۹۰ درصد است و مابقی آن را آهن تشکیل میدهد. فروسیلیس کاربردهای بسیاری به ویژه در صنعت فولاد دارد. برای مثال از آن بهعنوان عاملی اکسیژنزدا و به وجود آورنده ساختار نشکن در چدن استفاده میکنند.
فرآیند تولید این ماده اولیه در دمای بالای ۲۵۰۰ درجه سانتیگراد و در کورههای بلند یا کورههای قوس الکتریکی انجام میگیرد. فروسیلیس که با نام فروسیلیسیم نیز شناخته میشود؛ مادهای جامد و خاکستری رنگ است. این ماده اولیه فاقد بو بوده و تنفس آن میتواند برای سلامتی فرد مضر باشد.
کاربرد فروسیلیس در صنایع مختلف
فروسیلیس به دلیل کاربردهایی که دارد؛ جایگاه خود را در صنایع مختلف به تثبیت رسانده است. این ماده اولیه در صنایع فولاد ریختهگری، جوشکاری و متالوژی کاربرد دارد.
روش تولید فروسیلیس
تولید فروسیلیس کار سادهای نیست و به تجهیزات بهروز، کیفیت و دانش بالا نیاز دارد. برای تولید این ماده به کورهای با دمای بالا نیاز است. البته در اکثر اوقات از کورههای قوس الکتریکی یا کوره القایی برای انجام این عملیات استفاده میکنند. مواد اولیه را به نسبت مورد نیاز درون کوره شارژ میکنند؛ سپس آنها در دمای بالایی ذوب میشوند. پس از این مرحله، ترکیب مذاب به دست آمده را به وسیله کجاری مخصوص به بیرون هدایت کرده و به واحد ریخته گری منتقل میکنند. در واحد ریخته گری، فروسیلیس مذاب را قالب گیری میکنند و پس از سرد شدن به وسیله دستگاه سنگشکن آن را قطعه قطعه میکنند.
در تولید این ماده سیلیسیم، مواد حامل آهن و احیا کننده مشارکت دارند. کوارتز و کوارتزیت مهمترین منابع برای سیلیسیم هستند که ۹۷ درصد آن را سیلیس تشکیل میدهد. عملیات احیای این محصول در کوره توسط کربن انجام میشود؛ این کربن نیز توسط کک یا زغال سنگ تعمین میشود.
نکته مهم دیگری که باید به منظور تولید فروسیلیس در نظر داشته باشید؛ بدون سرباره بودن ترکیب آن است. سرباره به ترکیبهایی گفته میشود که به منظور جداکردن مواد مختلف از یکدیگر به کار گرفته میشوند. از آنجا که تمام موادی که در تولید فروسیلیس به کار گرفته میشوند به عنوان ماده اولیه مصرف میشوند؛ میتوان فرآیند تولید این محصول را بدون سرباره دانست. همچنین بهتر است از مواد با خلوص بالا برای تولید این محصول استفاده شود.
بدون دیدگاه